Longziekten

longfonds_0Speciaal voor mensen met een (mogelijke) longziekte (Astma/COPD), hebben wij een spreekuur opgezet. Dit spreekuur wordt verzorgd door een speciaal hiervoor opgeleide praktijkondersteuner (POH).
Bent u ouder dan 40 jaar, rookt u en heeft u regelmatig last van hoesten, dan kunt u een afspraak maken op dit spreekuur, het onderzoek wat wordt verricht is een longfunctieonderzoek.

Eerste bezoek
Tijdens het eerste bezoek zal de praktijkondersteuner uw klachten uitgebreid inventariseren en uw longfunctie wordt gemeten met behulp van een spirometer. Zij meet daarmee hoe de toestand van uw longen is.

Periodieke controle
Indien blijkt dat er sprake is van Astma en/of COPD is het belangrijk uw klachten en/of het medicijngebruik periodiek te bespreken. Dit betekent dat u minstens 1x per jaar op het longziektespreekuur komt. Indien nodig kan uw medicatie worden aangepast naar aanleiding van de klachten en/of metingen.

Afstemming met gespecialiseerde arts en uw eigen huisarts
Alle patiënten die het longziektespreekuur bezoeken, worden besproken met de huisarts. In samenspraak met uw eigen huisarts wordt het beleid bepaald.

Zorgprogramma Longziekten
Het longziektespreekuur is onderdeel van een multidisciplinair zorgprogramma Longziekten. Hiervoor werken wij nauw samen met fysiotherapeuten, apotheker, diëtist en longartsen uit de regio. Zelf heeft u een belangrijke rol in dit programma.

Afspraak maken
Wilt u een afspraak maken? Bel dan met de praktijkassistente 0252-230697 (kies 3)

Voor meer informatie kunt u ook kijken op de website van het Longfonds.