Stoppen met roken

rokenWij helpen u naar een rookvrije toekomst
Er zijn veel goede redenen om te stoppen met roken. U wilt het zelf graag of uw arts / specialist heeft stoppen geadviseerd. U wilt wel stoppen, maar hoe? Meldt u dan aan voor ons speciale zorgprogramma ‘Stoppen met roken’. Wij geven u de ondersteuning die nodig is om echt van het roken af te komen.

Stoppen met roken gaat niet vanzelf
Om te stoppen met roken is moed, doorzettingsvermogen en motivatie nodig. Wij helpen u met intensieve persoonlijke begeleiding door een ervaren zorgverlener. Samen gaan we op zoek naar de beste manier voor u om te stoppen met roken.

Uw individuele programma
Voor het samenstellen van uw persoonlijke programma bespreekt u samen met de coach welke eventuele belemmeringen u tegen kunt komen en hoe u deze het best kunt omzeilen of overwinnen. Er is veel mogelijk. Het gaat om de beste manier voor u. Natuurlijk bepreken we ook of u hulpmiddelen nodig heeft en welke.

Er is wat ons betreft niet èèn weg die leidt naar het stoppen met roken, samen gaan we op zoek naar de weg die het beste is voor u persoonlijk.

Erkende kwaliteit
De huisarts en praktijkondersteuner staan geregistreerd in het kwaliteitsregister Stoppen met roken. Dit betekent dat u gegarandeerd de volgende zorgdiensten binnen het programma ontvangt:

  •  Deskundige en persoonlijke coaching gedurende +/- 6 gesprekken
  •  Goed opgeleide persoonlijke coaches met ruime ervaring
  •  Stopadvies op maat

Kosten
Uw zorgverzekering vergoedt het stoppen met roken en de eventuele hulpmiddelen. De hulpmiddelen worden alleen vergoed als u ook coaching volgt. De kosten komen ten laste van uw eigen risico. Dit is maximaal € 360,- en meer indien u een hoger eigen risico heeft. Maar wat kosten sigaretten u per jaar? Kies voor een gezonde rookvrije toekomst en bespaar vele euro’s.

Voor meer informatie en aanmelden kunt u contact opnemen met de assistente of de praktijkondersteuner.