Doktersassistente

Introductie

De assistente is een onmisbare schakel binnen het team van de huisartsenpraktijk. Wanneer u telefonisch contact opneemt met onze praktijk maakt zij samen met u een inschatting van de urgentie van uw klachten. Om een volledig beeld te krijgen stelt zij u om die reden vaak enkele vragen. Uiteindelijk geeft zij u adviezen gebaseerd op de richtlijnen van het Nederlands Huisartsgenootschap en maakt zij zo nodig met u een afspraak op het spreekuur bij de huisarts.

Ook voor het maken, verzetten of annuleren van afspraken neemt kunt u telefonisch contact opnemen met de assistente. Dit geldt voor afspraken bij de huisarts, de POH-somatiek, de POH-GGZ, de POH-ouderen of het assistentenspreekuur.

Tijdens de ochtenduren tussen 8uur en 12uur kunt u tevens telefonisch contact opnemen voor het opvragen van uitslagen.In de middag heeft de assistente een spreekuur. Op dat moment is zij alleen nog telefonisch bereikbaar voor spoedgevallen en zaken die niet tot de eerstvolgende werkdag kunnen wachten.

U kunt voor verschillende verrichtingen op afspraak terecht bij de assistente.

  • Het uitspuiten van oren, nadat u minimaal 4 dagen hebt gedruppeld met olie
  • Het behandelen van wratten
  • Wondverzorging
  • Het toedienen van een injectie, bijvoorbeeld Vitamine B12 of de prikpil.
  • Het verwijderen van hechtingen


Annuleren van een afspraak
We verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling verhinderd bent, is het belangrijk dat u bij voorkeur minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. De tijd die voor uw gereserveerd was, kan dan nog beschikbaar worden gemaakt voor iemand anders.