U heeft een afspraak bij de POH GGZ

Introductie

POH GGZ staat voor praktijkondersteuner huisartsenpraktijk voor geestelijke gezondheidszorg.

De POH GGZ en de huisarts werken samen bij het behandelen en begeleiden van mensen met psychische en (psycho)sociale klachten. Binnen onze praktijk zijn twee POH’s-GGZ werkzaam, te weten:
Mw. Charlene van Gog, aanwezig op dinsdag en donderdag
Dhr. Ruben Bijlsma, aanwezig op maandag en donderdag

De spreekuren vinden plaats op de locatie Agneshove.


Waarom een POH GGZ in de huisartsenpraktijk?

Met een POH GGZ in de praktijk is het mogelijk om snel en laagdrempelig aan de slag te gaan met psychische- en psychosociale klachten.

De POH GGZ maakt met u een inventarisatie van uw klachten en problemen. In bepaalde gevallen is een kortdurende ondersteuning bij deze klachten binnen de huisartsenpraktijk mogelijk. In andere gevallen wordt gekeken hoe en waar de klachten elders het beste opgepakt kunnen worden. Dit kan zijn naar een andere hulpverlener of instelling (zoals maatschappelijk werk, een psychologenpraktijk of een GGZ-instelling).


De POH GGZ kan helpen door:

  • het verhelderen van problemen;
  • het geven van advies over behandeling en verwijzing;
  • kortdurende begeleiding in de huisartsenpraktijk;

Kosten en duur
Aan de gesprekken met de POH GGZ zijn voor u geen kosten verbonden.
Een consult duurt ongeveer 40 minuten. Gemiddeld vinden er tussen de 2 en 10 gesprekken plaats.

Vertrouwelijkheid
De gesprekken zijn vertrouwelijk, de POH GGZ maakt verslagen in het Huisartseninformatiesysteem. Deze zijn alleen toegankelijk voor medewerkers binnen de praktijk. De huisarts is verantwoordelijk voor de begeleiding van de POH GGZ en zal op de hoogte blijven van de voortgang.

Annuleren van een gesprek
We verzoeken u uitsluitend af te zeggen als dit echt niet anders kan. Indien u plotseling verhinderd bent, is het belangrijk dat u bij voorkeur minimaal 24 uur van te voren afbelt bij de huisartsenpraktijk. De tijd die voor uw gereserveerd was, kan dan nog beschikbaar worden gemaakt voor iemand anders.